top of page

Årets første supermåne 09.03.2020Folk har holdt rede på fullmåner i lang tid og her er litt info om neste fullmåne som er

supermåne den 9 mars kl 18.48 i Jomfruen.


Året 2020 vil ha 13 fullmåner og 12 nymåner. I løpet av året vil en måned ha 2 fullmåner og den andre kalles egenltig ikke fullmåne men Blåmåne. 10 av årets fullmåner er mikromåner, hvor månen er langt fra jorda, mens supermåne er når månen er nærme, og lyser opp som en gigant på nattehimmelen, det forekommer to ganger.

Det kan være lurt å vite når månen er på sitt synligste av flere grunner. Det er fint å se på, ved hver fullmåne inntreffer springflo og springfjære, og mennesker sover kortere og dårligere når det er fullmåne.


5 månefase - Fullmåne er den fasen som får størst oppmerksomhet, og som er mest fryktet. Den gjør os utadvendte, sosiale, mer emosjonelle og ekspansive og får frem sider hos oss som vi ikke er bevisst på som ellers ikke gjør seg gjeldende i hverdagen.


I denne supermånen er det greit å gjøre følgende:


  • Følelsesmessig helbredelse og opprydding i følelser er perfekte temaer for denne magiske månen. Det er nok mange som vil kjenne at energiene er spesielt intense akkurat nå, for disse energiene vekker vår sensitivitet.


  • Notér også at Merkur i retrograd blir ferdig denne uken den 10 mars. Det betyr at alt det som du har opplevd som vanskelig i de siste ukene nå går mot avslutning og med dette er det riktig tid å bli ferdig med alt det som du ikke vil ta videre. Tiden er også perfekt for meditasjon.


  • Fullmåne er alltid en fantastisk natt for å lage månevann. Det er flere måter å lage det. Du kan legge vannet i hvit eller sølv skål under månen, eller i et glass hvor du har sølvskje el i. Vannet burde korkes/drikkes før daggry. Månevannet kan brukes i magiske ritualer, eliksirer og til og med i badevannet ditt som en “evig ungdomskilde”.


  • Ifølge folkelig tradisjon har hver fullmåne sitt eget navn knyttet til menneskets forhold til naturen. Mange er hentet fra urbefolkningen i Nord-Amerika, men de finnes også i europeisk folklore. I mars kan månen kalles Frømåne, Kråkemåne, Stormmåne, Sevjemåne eller Vindmåne og varsler om vårens ankomst.

121 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page