top of page

Nyttårs ritualer


Håpet om at det nye året blir bedre er nok ikke fremmed for noen. At det skal bli bedre for deg selv og dine nærmeste. At alt i hjemmet skal være i orden og at sjelen kan være fornøyd. Gjennom tidene har folk søkt måter for å realisere sine drømmer, håp og forventninger for at neste år skal bli bedre. Noen lar skjebnen styre, noen prøver bare å være flinkere og noen bruker en rekke enkle magiske ritualer. Disse sistnevnte kan man gjøre forskjellig ut i fra folkeslag. Her noen av dem. 1. Hvis ønsket er å starte et nytt liv, da burde du tenne et bål ute på nyttårsaften og kast i bålet alle de gamle tingene du ikke bruker lenger. Hvis du ikke har tingene du vil kaste i bålet, er det også mulig å gjøre ritualet litt annerledes. Skriv på et stykke papir alt som du ønsker å bli kvitt av og kaste det i bålet. Rundt bålet kan du danse, synge, og trampe hardt i bakken. Spise og drikke under ritualet er ikke lov. 2. På nyttårsbordet bør du ikke ha krabber og kreps – for at ingenting skal gå bakover i det nye året. 3. Om du vil bli økonomisk rikere neste år, finn 3 grønne lys, sett mynt på dem og tenn dem. Se for deg hvordan pengene fyller lommene dine. 4. En annen måte bli rikere på er at i stedet for å vaske ansiktet med vann om morgenen til 1.januar, gni (vask) ansiktet med pengeseddel. 5. Enda en måte å bli rikere på nyåret. Skriv et brev til deg selv (dine ønsker…) den 31.desember, og pytt det med et kort og pengeseddel inn i en konvolutt og send den til deg selv. Du mottar konvolutten på nyåret. Behold pengene – de blir til din lykketalisman for det nye året. 6. Nytt år kan man ikke ta imot med tomme lommer. Når klokken begynner å slå, ha en mynt i den høyre hånden og et glass champagne i den andre. Midt i bjelleklangen, legg mynten i glasset og ønsk deg noe. Etter det, drikk glasset tomt. Mynten må beholdes som talisman og kan brukes som smykke eller nøkkelholder. 7. Hvordan du tar i mot nye året, slik blir hele året ditt. 8. 1.januar anbefales det ikke å rydde eller ta ut søppel. For å ikke miste noe i nyåret. 9. Første uka i januar anbefales det ikke å låne ut penger, ellers gir du bort alt det gode og får det dårlige tilbake Ønsker alle sammen et GODT NYTT ÅR - Madam Lenora

38 visninger0 kommentarer
bottom of page