Nyttårs ritualer


Håpet om at det nye året blir bedre er nok ikke fremmed for noen. At det skal bli bedre for deg selv og dine nærmeste. At alt i hjemmet skal være i orden og at sjelen kan være fornøyd. Gjennom tidene har folk søkt måter for å realisere sine drømmer, håp og forventninger for at neste år skal bli bedre. Noen lar skjebnen styre, noen prøver bare å være flinkere og noen bruker en rekke enkle magiske ritualer. Disse sistnevnte kan man gjøre forskjellig ut i fra folkeslag. Her noen av dem. 1. Hvis ønsket er å starte et nytt liv, da burde du tenne et bål ute på nyttårsaften og kast i bålet alle de gamle tingene du ikke bruker lenger. Hvis du ikke har tingene du vil kaste i bålet, er det også mulig å gjøre ritualet litt annerledes. Skriv på et stykke papir alt som du ønsker å bli kvitt av og kaste det i bålet. Rundt bålet kan du danse, synge, og trampe hardt i bakken. Spise og drikke under ritualet er ikke lov. 2. På nyttårsbordet bør du ikke ha krabber og kreps – for at ingenting skal gå bakover i det nye året. 3. Om du vil bli økonomisk rikere neste år, finn 3 grønne lys, sett mynt på dem og tenn dem. Se for deg hvordan pengene fyller lommene dine. 4. En annen måte bli rikere på er at i stedet for å vaske ansiktet med vann om morgenen til 1.januar, gni (vask) ansiktet med pengeseddel. 5. Enda en måte å bli rikere på nyåret. Skriv et brev til deg selv (dine ønsker…) den 31.desember, og pytt det med et kort og pengeseddel inn i en konvolutt og send den til deg selv. Du mottar konvolutten på nyåret. Behold pengene – de blir til din lykketalisman for det nye året. 6. Nytt år kan man ikke ta imot med tomme lommer. Når klokken begynner å slå, ha en mynt i den høyre hånden og et glass champagne i den andre. Midt i bjelleklangen, legg mynten i glasset og ønsk deg noe. Etter det, drikk glasset tomt. Mynten må beholdes som talisman og kan brukes som smykke eller nøkkelholder. 7. Hvordan du tar i mot nye året, slik blir hele året ditt. 8. 1.januar anbefales det ikke å rydde eller ta ut søppel. For å ikke miste noe i nyåret. 9. Første uka i januar anbefales det ikke å låne ut penger, ellers gir du bort alt det gode og får det dårlige tilbake Ønsker alle sammen et GODT NYTT ÅR - Madam Lenora


50 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

11.11