top of page

MABON og HØSTJEVNDØGN (med overflod ritual)


I årshjulet til Hedensk kalender er det 8 viktige sabbater eller festivaler som de kalles.

Mabon er den andre feiringen på Årshjulet, som inkluderer andre høst sabbater som Lammas i august og Samhain i oktober.


Mabon er en feiring av balanse


- dagene og nettene er nå i likevekt igjen. Det er tiden å takke som


meren for det den har brakt til oss og høste inn siste resten av avlingen. Det er også på tide å gi slipp på ting du måtte ha klamret seg fast til; prosjekter nærmer seg nå mot slutten.


 

Overflødighetshorn er en av måtene å feire Mabon. Dette er symbolet om hva høstingen har gitt oss. Har du ikke et slik horn, så kan du bare legge høstens grøde på bordet som en sentral pynt eller på alteret ditt, i horn form.

Også korndukker ble lagd på denne tiden for å hylle ånden til Kornkongen. I blant ble dokkene lagd ved hjelp av sju kornaks på grunn av tallets magisk betydning.


 

Mabon - Tarot ritual for overflod.


I denne trylleformularen/ ritualen jobber du for en overflod og fruktbarhet. Denne formularet bruker tarotkort som rekvisitter du kan fokusere på under spell.

Bildene i tarotkortstokk er kraftige. De knytter hundrevis av år i vår magiske historie og er fantastiske verktøy å bruke i magi. De tre kortene i denne ritualen henger sammen alle temaene til modergudinnen, en kjærlighet til naturen, høstsesongen og rikelig, og en slags belønning.


På tarotstokken er Keiserinnen -kortet tradisjonelt fremstilt som en kvinne, vanligvis gravid, omgitt av frodige åkre, moden frukt og blomster. Keiserinnen betyr velvære, fruktbarhet, Modergudinnen og moderskapet. Bruk dette kortet til å visualisere fruktbarhet, overflod og gudinnen Demeter.


Tarotkortet Myntenes dronning er et hoffkort som symboliserer en kvinne som er en klassisk jordelement personlighet. Hun er sensuell, praktisk og jordnær. Hun har et fantastisk og innbydende hjem, hun er en omsorgperson, hun setter pris på vakre ting og hun elsker naturen.

Arbeid med dette kortet, enten du er mann eller kvinne, for å hjelpe deg med å se for deg all luksus og oppnå målene du jobber mot i dette livet; som lykkelig hjem, velstand og kjærlig familie.


Kortet til Ni Mynter er symbolisert av en kvinne som står i en vakker hage, omgitt av natur. Dette er kortet som symboliserer en tid med fred og belønning etter alt hardt arbeid. Nyt med andre ord fruktene av arbeidet ditt. Dette kortet minner deg også på å stoppe, ta et øyeblikk for deg selv og glede deg over de fantastiske tingene du allerede har.


Det du trenger er:

  • Tarotkortene - Keiserinne - Ni Mynter - Myntenes Dronning

  • Noen få stilker av tørket korn eller tørket dekorativ mais.

  • En fersk epleskive som er skåret på tvers for å vise frøene i deres stjerneformede mønsteret.

  • Fargerikt høstløv

  • Et gyldenbrunt stearinlys med et symbol på Jomfruen som er gravert inn på siden av lyset. Bruk gammel nål eller spiker til å skjærer tegnet.

  • En lysestake

  • Fyrstikker


For det beste resultatet, bruk denne formelen i jomfruens sesong 23. august til 22. september. Jobber du med den under en voksende månefase gir deg og harmoni i livet ditt, eller velger du å jobbe under avtakende månefase blir det fokusert på noe du ikke liker som har vokst en god stund, komme til en avslutning og frigjøre enhver negativitet som du holder fast ved når det gjelder å bringe overflod i livet ditt.


Sett lyset i midten av alteret med de tre tarotkortene med bilde side ut, foran lyset. Plasser korn på venstre siden av kortene og halve eplet til høyre. Tenn lyset og gjenta følgende:


Det er tiden for overflod, under jomfruen stjernetegnet,

dronningen av mynter tilpasser seg jordelementet.

Moder Jord høre meg nå, da høstbladene faller så forsiktig,

gi meg velstand, overflod, lykke og gjenfødelse så mektig.

Ni mynter krever takk og øyeblikker av fred,

påminn meg om at alle mine håp og mine drømmer er innenfor for meg.


Ta et øyeblikk og fokuser på symbolikken som er portrettert i kortene. Kjør hendene over høstbladene og ta en bit av eplet. Visualiser at all det overfloden og velstående naturlig energien som er tilgjengelig på denne tiden av året, virvler rundt deg og rasler som lyden av høstløv.


Avslutt formelen med følgende linjer:

Under Jomfruens sol blir denne ønske sunget, Gi meg overflod, og la den ikke skade noen.


Nå jord og sentrer deg. La lyset brenne ut på et trygt sted. Ta mais eller kornet utenfor og la det pent som et offer til fugler, dyr og natur-ånd. Spis eplet og vær takknemlig for jordens velsignelser og i løpet av overflod sesongen.


 

Med dette ønsker jeg dere alle et harmonisk og godt Mabon. Må vi alle høste godt av det vi har sådd og nyte velstanden!


22 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page