top of page

Månefaser og ritualer


Ved nymåne - svart måne - ser man kun en antydning til måne.

Denne fasen står for vekst og vitalitet. Kreftene er ennå nye og ubrukte. Inspirasjon og aktivitet etterspørres. Nye ideer har svært gode sjanser til å bli til virkelighet. Tiden omkring nymåne er positiv for selskapeligheter, fester og invitasjoner. Nye satsingsområder som krever selvtillit, kan settes ut i livet og bli vellykkede. Omlegging av kostholdet, fastekurer og dietter er enklere å gjennomføre hvis de påbegynnes ved nymåne. Det er nå man bør sette i gang med alle tiltak som krever driftighet. Hode og hjerte, vitalitet og følelser oppveier hverandre, utjevnes og sørger for harmoni, anerkjennelse og balanse.

Voksende måne - Månen har form av en smal sigd. Beslutninger som ble tatt ved nymåne, kan nå omsettes i handling. Den voksende månen gir styrke til å overvinne vanskeligheter. Selvtilliten styrkes. Kroppens selvhelbredende evner er spesielt aktive. I denne fasen må man være forsiktig med inntak av medisiner. Fremfor alt bør man ikke overdosere dem.

Når månen er i vekst, er det gunstig å gjennomføre viktige avtaler. Pengesaker, innkjøp og kjøp av eiendom kan ordnes med hell i denne perioden. Det er riktig tid for prøver, studier og samtaler som krever utholdenhet og stor tålmodighet. Skal du sette nye planter i hagen, bør det skje i denne perioden.

Fullmåne - er den fasen som får størst oppmerksomhet, og som er mest fryktet. Den får frem sider hos oss som vi ikke er bevisst på, og som ellers ikke gjør seg gjeldende i hverdagen. Den skaper irritasjon og usikkerhet. Man kan ikke lenger beherske sine følelser. Sterke drifter, ønsker, ideer, fantasier og drømmer kan på dette tidspunktet ta overhånd slik at man knapt nok greier å handle bevisst. Det kan oppleves som om man drives av en ytre kraft. Ved fullmåne reagerer mange mennesker, spesielt de typiske "måne menneskene", eksplosivt. Da er det ingen grunn til å tirre dem unødig. Fullmåne er en fin periode til å ta oppgjør med seg selv. Fester i hagen og måneskinnsturer er ekstra romantiske. Det er lett å hengi seg til drømmer og drømmetydning.

Avtagende måne - Den smale sigden viser at sol og måne igjen står tett inntil hverandre. Dette er den siste fasen mellom den månesyklusen som avsluttes, og den nye syklusen som skal begynne. Den passive følsomheten økes, "månenaturen" er forfinet, roligere og ikke så klart merkbar. Perioden da månen er avtagende, egner seg fint for samtaler med partneren. Nå kan de myke forandringer påbegynnes. Men dette er også den perioden da det oftest forekommer avskjeder og skilsmisser.

Om du er nysgjerrig på under hvilken månefase du er født, sjekk ut denne Linken

178 visninger0 kommentarer
bottom of page