top of page

Hvordan feire Lammas (1 august)

Neste sabbat er Lammas og med dette vil jeg gjerne dele noen ritualer. Du trenger ikke å gjøre alle, men om du vil så kan du lage hele dagen litt ekstra spesiell for deg.


Her er morgen-, dag- og kveldsritualene for Lammas:

Morgenritual:

  1. Meditasjon for takknemlighet: Finn et rolig og fredelig sted der du kan sitte komfortabelt. Lukk øynene og ta noen dype pust. Tenk over velsignelsene og overfloden i livet ditt. Uttrykk takknemlighet til jorden og gudene for høstsesongen og gavene de gir. Kjenn forbindelsen med naturen og livssyklusen.

  2. Høstens velsignelse: Forbered en liten skål med korn, frø eller frukt som en offergave. Gå utendørs, helst til en hage eller naturområde. Hold offergaven i hendene dine og visualiser den som fylt med intensjonene dine og velsignelser for høstsesongen. Du kan si en enkel bønn eller sang for å uttrykke takknemlighet og be om fortsatt overflod.

Dagtid-ritual:

  1. Fellesfeiring: Lammas er tradisjonelt en tid for fellesskapsmøter og festligheter. Hvis det er mulig, bli med på eller organiser et fellesskapsarrangement for å feire høsten. Aktivitetene kan inkludere festmåltid, dans, fortelling eller håndverk.

  2. Lage Korndukker: Å lage korndukker er en vanlig Lammas-tradisjon. Lag en korndukke ved hjelp av tørkede maisblader eller hveteaks, som symboliserer ånden til kornhøsten. Dette kan være en meditativ og kreativ aktivitet som knytter deg til festivalens landbruksrøtter.

Kveldsritual:

  1. Høstfest: Lag et spesielt måltid ved å bruke ferske produkter og korn som representerer overfloden i sesongen. Vurder å inkludere tradisjonell mat som brød, korn, frukt og grønnsaker. Mens du nyter måltidet, uttrykk takknemlighet for næringen og reflekter over betydningen av høsten både fysisk og åndelig.

  2. Bål- eller lysestakeritual: Hvis du har et trygt utendørsområde, kan du tenne et lite bål som representasjon av solens kraft og dens rolle i høstsesongen. Alternativt kan du tenne lys inne hvis du ikke kan ha et bål. Sett deg ved bålet eller lysene, og kontempler livssyklusen, død og gjenfødelse, samt naturens offer for vår opprettholdelse.

  3. Slipp og la gå: Lammas er også en tid for offer og å gi slipp på det som ikke lenger tjener oss. Tenk over hva du ønsker å gi slipp på i livet ditt - vaner, tanker eller mønstre som holder deg tilbake. Skriv dette ned på et stykke papir og brenn det trygt i bålet eller stearinlyset, som symboliserer frigjøringen og transformasjonen av disse aspektene.

Husk at disse ritualene er kun forslag, og du kan tilpasse dem etter dine personlige tro og omstendigheter. Fokuset bør være på å knytte seg til naturen, uttrykke takknemlighet og feire livssyklusen og overfloden. God Lammas!

17 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page