top of page

Magisk grantrePå folkemunne er gran/ juletre et tre av håp. I magi brukes grantrær for å beskytte hus og dyr. Det er også assosiert med mytologi, der gran er en stamme for verden når den med sine grener holder himmelen opp og bærer i seg verdens regler.


Granen symboliserer lang levetid og helse, lojalitet og udødelighet. Medikamenter laget av gran kan hjelpe til med å behandle leddproblemer, stress og depresjon. I det gamle Hellas ble granen sett på som et tre av håp. Legender sier at den trojanske hesten delvis var laget av gran.

Gran er et tre som tar inn energien fra omgivelsene om sommeren og fordeler energien ut over vinteren. Det er i januar og februar at energien dens er mest aktiv. Når gran-treet fordeler energi, avgir det lyseblå energi som gjenoppretter balansen i den menneskelige psyken. Det beste været for granen er når det er litt kaldt og solen ikke er synlig på himmelen.


Siden granen er god til å jorde, kan du med å kommunisere med den gi bort alt du ikke lenger trenger - dårlige vaner og tankemønstre - og helbrede med dette ditt eget biofelt. Etter at du har snakket med den, forlate gran-treet sakte og takke den for at den forløser deg fra byrden av bekymring og stress.


I følge en legende fikk gran sitt eviggrønne utseende fordi den tilbød stammen sin til gudinnen som rømte med sønnen for å gjemme seg. Takket være dette tjente gran Guds gunst og er nå grønn året rundt.


Gran kan også brukes som en venn eller rådgiver i naturen. Gå til gran i fullmåne, bøy deg til bakken foran den og si: "Du, kjære fine gran, med nydelige grønne nåler, gi meg (navn) riktige tanker og ord, og led min skjebne i min favør. Du, gran, min hjelper som står stille og lytter.” Etter det, legg deg ned mellom røttene til grantreet og vikle armene rundt treet og hvisk dine ønsker til treet. Takk treet med å gi det enten spytt, brødmuler eller tobakk.


I folkemedisinen brukes grangrener og granskudd for å gjenopprette energiforsyningen, enten ved å spise fersk eller lage te av dem.

103 visninger1 kommentar

1 comentario


Her var masse snadder lesing. :-)

Me gusta
bottom of page