top of page

Å kutte energetiske bånd

Ikke alle vi knytter oss til, er sunne å ha rundt oss. Ofte skjønner vi ikke hvor skadelig eller dysfunksjonell en relasjon er før vi har investert følelsesmessig i den. Dette kan gjøre det vanskelig å bryte med personer vi har følelser for, men vet at vi ikke burde være rundt. Fornuften vår sier oss én ting, mens hjertet og følelsene våre sier noe helt annet, noe som kan holde oss magnetisk bundet.

Når vi knytter oss til noen, dannes det energetiske bånd som går fra hjertechakraet vårt til den andre personens hjertechakra, eller fra solar plexus til solar plexus, siden dette chakraet er direkte relatert til følelsene våre.


Vitenskapelig forskning har funnet at tankene våre, holdningene våre og følelsene våre sender ut et kraftig energifelt som andre mennesker kan sanse. Dette knytter oss derfor energetisk til de rundt oss.

Når det først er dannet bånd, har vi direkte tilgang til en annen persons følelsesmessige, mentale, åndelige og fysiske tilstand, samt deres intensjoner og evner, noe som også muliggjør overføring av energi.


Energetiske bånd kan inneholde informasjon som gir innsikt. Dette gjør at vi klart kan lese en annens energi, og de tillater oss også å sende og motta følelser.


Bånd gjør det mulig for oss å kommunisere energetisk og er ofte grunnen til at vi føler at vi vet ting om den andre personen uten noen ord eller handlinger.


Imidlertid kan bånd også tømme og utmattes oss hvis vi sender for mye energi gjennom dem, eller hvis den andre personen er klar over at det er et bånd på plass, og deres impuls er å bruke energien vi sender ut, bare til deres egen fordel (også kjent som energivampyrer). Dette kan skje når vi går inn i en relasjon med noen og tror at de har gode intensjoner, når de egentlig ikke ønsker å etablere noe meningsfylt, og de kan til og med manipulere oss i håp om å oppnå noe.


Å bestemme oss for at vi ønsker å gå videre fra tidligere erfaringer, er ikke alltid nok. Noen ganger må vi bevisst og energisk koble fra følelser, og virkelig føle at vi er klare for å gjøre et rent brudd.


Hvis vi ønsker å gi slipp på en tilknytning til noen, kan vi velge å kutte de energetiske båndene som binder oss.


Vi kan velge dette hvis vi finner oss selv å stadig tenke på en tidligere partner, føle rester av smerte på grunn av gamle minner, føle bitterhet på grunn av tidligere uenigheter, føle oss bundet eller dratt mot noen som om de har en makt over oss, eller rett og slett hvis vi synes det er vanskelig å gå videre og ønsker å starte på nytt.


Hvis vi ikke kutter båndene, kan vi fortsette å bli trigget av våre åpne følelsesmessige sår og bli fanget i de samme mønstrene, noe som kan føre til at vi forblir i eller fortsetter å bli involvert i lavfrekvente relasjoner. Dette er vanligvis grunnen til at vi tiltrekker oss lignende typer mennesker (eller de samme typene relasjoner) om og om igjen, da energetiske bånd holder oss knyttet til fortiden.


Noen ganger er energetiske bånd gjensidige og har ventiler som går begge veier, slik at energi blir overført og mottatt. Andre ganger har de en enveisventil som avgir energi, men det er ingen tilbakestrømning. Hvis vi er i en relasjon og sender ut energibølger, men ikke mottar noen følelser i retur, er det sannsynlig at vi er involvert med noen som er følelsesmessig utilgjengelige. Hvis vi fortsetter med dette uten å jevnlig lade opp vår egen energi, vil vi raskt bli utmattet.


Dette "kutte bånd" ritualet kan brukes i nåværende relasjoner som har smertefull historie, spesielt hvis det er utløsere som forårsaker gjentatte argumenter om det samme. Vi kan ønske å kutte et bånd fra noen slik at vi kan løsrive oss fra negative interaksjoner og følelser, men vi ønsker ikke nødvendigvis at denne personen skal forlate livene våre fysisk. Hvis dette er tilfelle, kan vi bestemme oss for å fjerne spesielle lavfrekvente bånd, samtidig som vi fortsatt er tett knyttet til den personen.


Vi trenger bare å sette intensjonen om å finne båndene som påvirker følelsene våre og får oss til å reagere instinktivt, samtidig som vi lar positive bånd være intakte. Forholdet vårt vil ikke lide når vi kutter disse båndene, da kun de negative aspektene ved forholdet vil bli eliminert. Dette vil resultere i at dynamikken endres slik at færre negative interaksjoner oppstår, og de positive aspektene av forholdet vil forbli de samme eller bli forbedret.


Før vi kutter båndene, er det avgjørende at sinnet vårt er rasjonelt, rolig og klart, for å unngå å påvirke prosessen negativt, og også for å kunne stråle kjærlige, medfølende og helbredende vibrasjoner.


Å meditere på forhånd vil sørge for at sinnet vårt er balansert, og vi er også jordet under prosessen. Det er også nyttig å bevisst sette intensjonen om å tilgi oss selv og den andre personen, slik at vi ikke etterlater rester av bitterhet, hevn, sinne eller irritasjon, som kan gi rom for nye skadelige bånd å feste seg.


Hvis et energetisk bånd har utviklet seg for noe annet enn en ekte hjerte- eller sjelsforbindelse, kan båndene være hvor som helst i kroppen, så det er lurt å skanne fra topp til tå. Det kan være mange bånd, og de kan ha ulike former, styrker og størrelser.


For å finne de båndene vi ønsker å kutte, kan vi bruke følgende teknikk, sammen med våre intuitive sanser for å guide oss, siden de fleste undertrykte følelser knyttet til båndet er dypt i vårt underbevisste sinn.


Å kutte bånd gjøres ved hjelp av visualisering ved å fokusere sinnet på ett bånd om gangen. Når vi ligger stille med øynene lukket, fullstendig avslappet, og puster dypt inn og ut, kan vi skanne hele kroppen og fokusere på de følelsene vi opplever. Vi kan begynne å merke en tett, tung følelse i visse områder som vi blir trukket mot, og det vil mest sannsynlig være det båndet som er det mest betydningsfulle og kraftige.


Når vi har funnet båndet vi ønsker å kutte, holder vi oppmerksomheten forsiktig rettet mot båndet slik at vi kan få innsikt i hvorfor det er der, og hvilken følelse eller tro av oss som tillot det å danne seg.


Når vi stemmer inn på vibrasjonen til båndene og fokuserer på følelsene i vår fysiske kropp og energifelt, vil vi enkelt kunne gjenkjenne forskjellen mellom sunne og usunne forbindelser.

Sunn, høyvibrasjonsbånd er tilknyttet vårt energifelt og finnes strålende fra auraen vår. De trekker ikke til seg energi, i stedet sender de ut ekstremt kraftig energi som genererer ubetinget kjærlighet, ydmykhet, omsorg, godhet, medfølelse og åndelig vekst. Sunne bånd har en lys, ren og klar vibrasjon, og de er også kjent som "åndelige bånd."


Usunne, lave og tette vibrasjonsbånd er basert på dysfunksjon og skapes på grunn av ting som begjær, kontroll, frykt, sinne, forlatelse, frustrasjon, avvisning, bitterhet og materiell eller økonomisk gevinst. Disse båndene virker tykke og tunge, og vibrasjonen deres er tett. De vil sannsynligvis føles ømme, og området rundt dem kan verke. Hvis det har vært traumer eller hjertesorg knyttet til båndet, vil smerten gjenta seg til vi er klare til å gi slipp på den og gi slipp på minnene.


Hvis noen har koblet et bånd til oss, kan de tømme oss uten at vi merker det, og båndet trenger ikke nødvendigvis være ved hjertet eller et sted som er åpenbart. Så vi må kanskje skanne kroppen for å finne stedet for tilknytningen – vi må også skanne for å se hvor mange bånd de har koblet til. Hvis vi har investert mye følelser, tid og energi i en relasjon, eller hvis den andre personen har investert mye, kan båndet være spesielt sterkt, og derfor vil det også være motstandsdyktig og sterkt.


Når vi har funnet båndet vi ønsker å kutte, kan vi sette intensjonen om å kutte båndet og visualisere at vi klipper det med saks eller et annet skarpt instrument.

Når båndet er kuttet, kan vi sende helbredende, kjærlige og lysenergier til området der båndet var rotfestet. Hvis vi lar et sår være åpent, er det sannsynlig at et nytt bånd raskt vil feste seg, da vi vil lekke energi og være mottakelige for alle som oppdager dette og ønsker å tømme energien vår.


Etter å ha kuttet bånd kan vi føle oss litt urolige, engstelige og overlykkelige. Imidlertid bør disse følelsene avta etter en meditasjon og når vi jorder oss selv. Da vil vi føle oss lettere, friere, roligere og mer balanserte. Hvis vi føler oss på samme måte som før prosessen, har vi ikke kuttet båndet ordentlig og fjernet det fra roten, så vi kan gå tilbake og gjenta prosessen.

Når vi har kuttet et bånd, kan den andre personen merke det energetisk, så de kan bli trukket mot å kontakte oss for å se om de kan etablere nye bånd, siden de ikke lenger mottar energi fra oss.


Når båndene er blitt kuttet med hell, vil illusjonene innen den relasjonen falle bort, og vi vil endelig være fri til å se dynamikken i et klart lys, uten at følelsene infiltrerer og forårsaker en energisk smertefull forstyrrelse.

36 visninger0 kommentarer
bottom of page