top of page

Eplenes magiske energi


Epler finnes i mytologien og legendene til mange kulturer rundt om i verden. Dette burde ikke komme som en overraskelse, siden epler har eksistert i veldig lang tid - forsteinede eplefragmenter som dateres tilbake så langt som for fem tusen år siden, har blitt oppdaget!


Visste du?

  • I mange former for folklore er epler assosiert med spådom, underverdenen og evig liv.

  • Det er en rekke guddommer knyttet til epler, inkludert Eris, uenighetens gudinne, og Pomona, som voktet over frukthager.

  • Eplet er et symbol på overflod og rikdom i mange kulturer - en rikelig epleavling betyr at resten av innhøstingen din vil være velstående.

I norrøn mytologi var epler knyttet til gudinnen Idunn, en vårgudinne som var knyttet til vårens blomster. Ifølge legender matet hun unge epler til de andre gudene for å hjelpe dem å forbli udødelige. På et tidspunkt lurte lureren Loki henne til å snu de magiske eplene sine, og så mistet de andre gudene og gudinnene noe av sin makt; de fikk den tilbake da Loke ga eplene tilbake til Idunn.


Eplespådom

Epler har alltid vært populære verktøy for å forutsi fremtiden. Det finnes en rekke tradisjonelle metoder i folklore for å se hvem ens elsker kan være.

  • Skrell eplet, hold skallet i ett langt stykke. Når skallet løsner, slipp det på gulvet. Bokstaven den danner er den første initialen i navnet til din sanne kjærlighet.

  • Vent til midnatt og kutt et eple i ni biter. Ta brikkene inn i et mørkt rom med et speil (enten henger det på veggen eller et håndholdt et). Ved midnatt begynner du å spise eplebitene mens du ser deg inn i speilet. Når du kommer til den niende brikken, kaster du den over skulderen. Ansiktet til kjæresten din skal vises i speilet.

  • Hvis en jente har mer enn én potensiell elsker, skrell et eple og trekk ut frøene. Legg et vått frø på kinnet for hver kjæreste. Den siste som sitter igjen på huden representerer frieren som er den sanne kjærligheten.


Siste innlegg

Se alle

11.11

Comments


bottom of page